مراسم عزاداری دوازدهم محرم از مراسم شایع در این شهر است. آئین سنتی که چند صد سال قدمت دارد، دو نخل یا دو محمل با نامهای «نخل مسجد یا پانخل» و نخل مسجد «امام حسن مجتبی(ع)» که در دو محله بالا و پایین این شهر قرار دارد را با سیاهپوش کردن و به وسیله نمادهای عاشورایی و مذهبی از اول ماه محرم برای امروز دوازدهم ماه محرم و سومین روز شهادت شهدای کربلا آماده کرده بودند.
برای نخلها دو فرضیه وجود دارد که یا این نخلها و یا محملها نمادی از کجاوههایی بودهاند که خاندان و یا فرزندان امام حسین(ع) در روز عاشورا با آن حمل میشدند و یا نخلها محملی بوده است که پیکر مطهر امام حسین(ع) را بعد از شهادت بر روی آن قرار دادند و این نماد به مرور زمان به نخل و آیین نخلبرداری تبدیل شده است.
طبق یک سنت دیرین از شب پنجم محرم دستههای عزاداری به امامزاده عمران بن علی(ع) و مسجد پانخل امام حسین(ع) که کوچکتر از برادر خود امام حسن(ع) است میروند و با خواندن زیارت عاشورا و عزاداری و پذیرایی باز میگردند، شب بعد نیز عزاداران مسجد پانخل امام حسن مجتبی(ع) به بازدید آنها میروند و پس از عزاداری به مساجد خود باز میگردند.
امروز عزاداران از تمامی نقاط شهرستان گلپایگان و روستاها و شهرهای همجوار در شهر گوگد گرد هم آمدند، و عزاداران اباعبدالله در قالب هیأت و دستهها از نقاط مختلف شهرستان و حتی از روستاهای اطراف به سمت مسجد جامع گوگد حرکت کردند و در سوگ سیدالشهدا و مصائب اسرای کربلا بر سر و سینه زدند.
حرکت کاروانهای نمادین اسرای دشت نینوا، نخلبرداری و تبرکجویی عزاداران از نخلهای امام حسین(ع) و امام حسن مجتبی(ع) و حرکت نمادین تابوت شهدای دشت کربلا از جمله برنامههای امروز بود.